Fietsen langs de rhone zwitserland

10.04.2019
Auteur: Melda

Geadviseerd werd om met de trein naar Givors te gaan. Oteman NL bevat adressen voor overnachtingen. Maar het is handig om bij aankomst ook een papieren kaart te kopen.

Vanaf is er dus ook een aansluiting met Canal du Midi Aanbevolen begeleidingskaarten: Je reactie wordt direct geplaatst. Dat doorlopende pad zorgt voor onbekommerd fietsen, maar je moet wel op de bordjes letten!

Ik heb alleen een racefiets. Momenteel is ruim km van de totale route - deels provisorisch - aangelegd en bewegwijzerd en loopt over voies vertes en kleine wegen. U kunt ook met de Groene Weg naar de route, dan laat u het stuk vanaf Geneve schieten.

Josee en Carole fietsen de ViaRhna  n het vervolg van de fietstocht over het zuidelijke deel van de route, van de Ardche tot de Middellandse Zee: We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden! Met steeds nieuwe verrassingen, want het landschap is elke dag anders.

Lees hier onze Prison break nieuwe seizoen. Met onderstaande link s kun je het gewenste boekje bestellen bij de Webwinkel van Europafietsers. Beboste oevers maken plaats voor fruitboomgaarden en de wijnbouwterrassen van de Ctes du Rhne! Nieuwe camping Beoordeling door Nieuw Geplaatst op Prima route om te fietsen over veelal fietspaden en autoluwe wegen.

De route is uitstekend bewegwijzerd met "Rhoneradweg 1".
  • Eerst een lieflijk uitzicht op meren en bergen.
  • Dat is deels onverhard, erg steil, en veel langer. Zijn er voldoende campings langs de via rhona route te vinden?

Routebeschrijvingen

Je reactie wordt direct geplaatst. Ook zijn er geheel nieuwe paden aangelegd om al bestaande wegen te verbinden. Fietsen met een bergverzet; banden minstens 32 mm breed. U zou deze Via Rhona ook goed kunnen combineren met de tocht naar Barcelona. Vervolgens gaat het probleemloos over fietspaden langs de kades dwars door Lyon, de derde stad van Frankrijk en de plaats waar de Saône zich bij de Rhône voegt.

  • Lees hier onze Privacyverklaring.
  • Uiteraard kun je de trein nemen, maar dan mis je de nabijheid van de bergen. Ik heb alleen een racefiets.

Vanaf is er dus ook een aansluiting met Canal du Midi Aanbevolen begeleidingskaarten: Carole - onze Franaise - ontdekte een totaal ander Frankrijk vanaf zadelhoogte en ik Jose concludeerde dat in deze fietsreis alles samenkwam waarvan ik hou:. Maar het is handig om bij aankomst ook een papieren kaart te kopen, fietsen langs de rhone zwitserland. Ook zijn er amandelen verwijderen herstel kind nieuwe paden aangelegd om al bestaande wegen te verbinden.

Het meeste is asfalt, soms fiets je op gehard grint en er zijn enkele bosrijke trajecten waar je vooral op de wortel uitstulpingen moet letten.

Rhôneroute Andermatt-Chancy

De speciale ViaRhona-site beschrijft de meest kindvriendelijke trajecten. Een kaart bij de hand hebben of vooraf de GPS-details downloaden is aan te raden.

Het compromis werd gevonden: Fietsen langs de Rhône van Zwitserland naar de Middellandse Zee is een ontdekkingsreis door een voortdurend veranderend landschap.

Midden-Frankrijk fietsroute - Bordeaux - Geneve Europafietsers. Vsenaz zuidzijde meer van Geneve. We hebben wel een fiets-gps. We noemden het al eerder: Genve heeft een prachtige promenade langs het meer. De ViaRhna is een fietspad?

Insider tips

Heb je opmerkingen of suggesties over deze route, de overnachtingen of vervoer? Wil je de trip zelf organiseren, kijk dan naar onze tips voor leuke adresjes langs de ViaRhôna. Carole — onze Française — ontdekte een totaal ander Frankrijk vanaf zadelhoogte en ik Josée concludeerde dat in deze fietsreis alles samenkwam waarvan ik hou: En vergeet je helm niet!

  • De wijngaarden van de Côtes du Rhône vergezellen de rivier.
  • De ViaRhôna is een fietspad.
  • Ben je donateur van Europafietsers, log dan na het plaatsen van je bestelling en eerst in voordat je de bestelling gaat afronden.
  • Moet je doen want met de fiets ga je zo ongeveer over de snelweg.

Maria de Leeuw schreef:fietsen langs de rhone zwitserland. De voltooiing zal nog apotheek het oude land jaren vergen. Vanaf is er dus ook een aansluiting met Canal du Midi. Prima boekje Beoordeling door Peter Geplaatst op Goed bruikbaar.

Misten voldoende campings langs de route en een goede, of wil je anderen laten delen in wat je beleefde. Deze laatste route is grotendeels niet bewegwijzerd en ook 'onofficieel'. Gebruikten tot Tournon o.

ACSI Webshop

Het steilste stuk ligt onder de Belvédère, bij de ijsgrot. Nu eens is de Rhône een wild stromende rivier met meanderende nevengeulen, dan weer een getemde en rechte waterloop. Het sluitstuk wordt gevormd door 17 km klimmen naar de Furkapas en 23 km afdalen naar Andermatt, temidden van de Alpenreuzen.

In het Rhônedal zijn goede aansluitingen op de trein wat het eenvoudig maakt een stuk over te slaan of naar het beginpunt terug te reizen.

Alleen al in de regio Rhne-Alpes vonden wij meer dan 12 fietsrondjes met aansluiting op de ViaRhnavarirend in afstand van 11 km tot km lang. Onderscheid tussen de twee boekjes: Voldoende informatie over traject. Fietsen met een bergverzet; banden minstens 32 mm breed, fietsen langs de rhone zwitserland.

 Ontdek ook...