Jam maken van rode bessen en aardbeien

14.03.2019
Auteur: Hümeyra

De jam is inderdaad mierzoet geworden en nog wat aan de dunne kant. Druiven bevatten wel pectine, alleen dit is veel minder dan in andere vruchten. Ik heb de vruchten gekookt met wat water en daarna even in blender ze waren niet mors geworden suiker er bij en pectine, opkoken en potten vullen.

Dat is inderdaad erg zonde. Cas Spijkers werkte ook vaak met Ediks omdat ze een uitstekende natuurlijke smaakmaker zijn. Nu is de jam zo roze van kleur geworden en nog steeds niet stijf. Maar vaak is wat langer laten doorkoken al voldoende om het alsnog te laten stollen.

Unknown 20 juli om

Er zijn veel betere middelen om de jam te binden zoals bijvoorbeeld Marmello of Agar-Agar. Breng dit mengsel zachtjes aan de kook.

Dit is eens een keer een wildrecept dat niet moeilijk en niet bewerkelijk is. Ik heb jam gemaakt van frambozen en heet in de glazen potten gedaan, maar niet eerst ondersteboven op het deksel gezet.

Dim sum court zeedijk amsterdam klassieke trifle van de Britse ambassade Peter Knaff, de Duitse!

Pieter 21 augustus om Ik zou denk ik sowieso geen maizena als geleermiddel. Geplaatst op Grieks.
  • Als je liever geen alcohol gebruikt kun je ook bessensap nemen.
  • Geplaatst op Nagerecht. Vanmorgen kwam ik er ook nog achter dat de maizena al 2j over datum is.

Bereidingswijze

Pieter 12 augustus om Geplaatst op Regionaal. Geplaatst op Internationaal Nagerecht. Zorg ervoor dat de potten die je gebruikt goed schoon zijn door ze met heet water of in de vaatwasser te wassen. Geplaatst op Engels. Een verfrissend zomers recept welke je een smaak explosie bezorgd.

Vruchtentaart met rode bessen, kersen en frambozen Voor 12 punten.

Het blijft t zelfde. Niet alleen op warme toast of op muffins, maar ook om mee te koken. Geplaatst op Scandinavisch Bijgerecht. Sluit de deksels en zet op z'n kop.

Zomerse gerechten

En wanneer je zelf nog wat tips hebt dan hoor ik het graag! Ik ben dol op bessengelei. Breng dit mengsel zachtjes aan de kook.

Eigen recept Blackberries Pie Verrassend lekker taartje voor elke gelegenheid om wat te vieren. Pieter 28 september om Laat een nachtje staan op een koele plaats.

Onlangs was ik een paar dagen in Denemarken in verband met het jaarlijkse kerst shoppen. Proefde eigenlijk alleen maar suiker.

Populaire berichten

We hebben ook nog een potje boshoning die we in het najaar ergens in de Vogezen in Frankrijk kochten. Heeft iemand ervaring met moerbeien?

Spoel de rabarber en snij de stengels in stukjes van ongeveer 1,5 centimeter.

Breng dit mengsel zachtjes aan de kook. Zeker kun je van druiven jam maken. Anoniem 2 juli om Vanmorgen kwam ik er ook nog achter dat de maizena al 2j over datum is. Even afspoelen, uitlaten lekken en in een diepvriesdoosje. Ik ben dol op bessengelei! Prima voor de yoghurt ofzo! In de eerste plaats kun je dit voorkomen door dan de suiker later toe te voegen.

Ingrediënten

Wel het huis waar ik een aantal jaren geleden de aardbeien had gekocht, maar het stalletje was leeg. Denk daarbij aan aalbessen, zwarte bessen, kersen en zelfs cranberrys Gebruik als afwerking een paar eetlepels rode bessenjam, of iets soortgelijks, dat je eventjes in een pannetje verwarmt en over de vruchten verdeelt.

Oetker, 3 eetlepels jam van gemengde rode vruchten, 2 eetlepels suiker, allesbinder, reep witte chocolade van 75 gram. Om je konfituur te koken zonder aanbranden, heel eenvoudig!

Een pan met dikke bodem nemen en de pan tevoren omspoelen met koud water. Unknown 20 juli om Na 5 minuten omdraaien en verder laten afkoelen.

Voeg de bessen en de geleisuiker toe?

 Ontdek ook...