Museum van oudheden leiden zoeken

31.01.2019
Auteur: Anthe

Activiteit Tempel van de krokodillengod Cisca Hoogendijk houdt een lezing over het leven van priesters in Soknopaiou Nesos, ooit een Egyptisch dorpje aan de rand van de westelijke woestijn. Het begeleiden van de knutselactiviteiten vindt plaats in de voorjaars-, mei-, herfst- en kerstvakantie van dit jaar. Het Rijksmuseum van Oudheden beheert een van de belangrijkste Etruskische collecties in Europa.

Nu te zien Alle tentoonstellingen. Onder de topstukken van de Egyptische afdeling vallen verder de dubbele sarcofaag een kalkstenen binnenkist en een granieten buitenkist van een vizier uit het Oude Rijk , de mastaba van Hetepherachet uit de vijfde dynastie en een set van drie grafbeelden van Maya en Merit uit de veertiende eeuw voor Christus.

U gaat met hen een 'Tijdje terug'. Afdeling Klassieke Wereld Bewerken Oude Griekenland Bewerken Het museum beschikt over een ruime collectie vazen, beeldjes en gebruiksvoorwerpen uit het Griekse gebied. Afdeling Oude Egypte Bewerken De Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden is een van de grootste en meest complete verzamelingen van Oud-Egyptische kunst ter wereld.

Een groot deel van de Etruskische collectie bevindt zich in het depot van het museum. Egypte Stèle van Rome.

Het Rijksmuseum van Oudheden beheert een van de belangrijkste Etruskische collecties in Europa. Zie ook Vorstengraf Oss. Egypte Schrijfoefening in het Grieks. Ook op maandag open Tijdens de looptijd van 'Goden van Egypte' is het museum 7 dagen per week geopend van Egypte Dubbel zitbeeld van Maya en Merit.

Doorlopend Topstukken Nederlandse archeologie, van prehistorie tot middeleeuwen. Meer dan vijfhonderd voorwerpen uit binnen- en buitenlandse musea brengen de Egyptische godenwereld tot leven. Nederland Romeinse tijd Beeldje van een liefdespaar.
  • Instaplezing op maandagmiddag over de tentoonstelling 'Goden van Egypte' en het Egyptische godenrijk. Zien we u weer in mei?
  • Daarmee bedoelen we dat je een duidelijke affiniteit met een bepaalde groep van objecten hebt die blijkt uit je eerder onderzoek. Het is bijvoorbeeld mogelijk een speurtocht door het museum te maken en zijn er op zondag kinderrondleidingen.

Rijksmuseum van Oudheden

Jaarlijks organiseert het museum meerdere tentoonstellingen; van internationale blockbusters tot kleine wetenschappelijke presentaties en talrijke evenementen. Mail je cv met een korte motivatie naar Marieke Peters via  m.

Voor vragen kun je contact opnemen met Gabriëlle van der Voort, tel. Activiteit Familierondleiding Goden van Egypte In de familierondleiding 'Goden van Egypte' ontdekken kinderen, ouders en grootouders samen de tentoonstelling over de Egyptische godenwereld. Wetenschappelijk onderzoek Bewerken Het overgrote deel van de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden is aangekocht.

  • De Romeinse vondsten zijn verdeeld over twee etages met op de eerste etage de Klassiek Romeinse afdeling en op de tweede verdieping de provinciale vondsten uit Nederland.
  • Afdeling Oude Nabije Oosten Bewerken Op de eerste etage bevindt zich de zaal met archeologische voorwerpen die afkomstig zijn uit het Oude Nabije Oosten. Bewerken In een andere taal lezen Rijksmuseum van Oudheden museum in Leiden.

Kennis en ervaring met Photoshop is gewenst. Mail vr 5 december je cv met heldere motivatie en ideen over je gewenste projectwerkzaamheden naar conservator Dr.

U ziet imposante beelden van goden en godinnen, magische papyri, mjammie. Daniel Soliman treedt medio februari in dienst als conservator collectie Egypte. Doorlopend Romeinen en lokale volken treffen elkaar beste toner voor oranje haar de limes.

Overgenomen van museum van oudheden leiden zoeken https: Nieuws Tell Damiyah week 5 Het verslag van de vijfde week van de opgravingscampagne op de heuvel van Tell Damiyah in Jordani.

Hotels waar reizigers weg van zijn…

Hoogleraar egyptologie Olaf Kaper vertelt over de indeling van de Egyptische godenwereld. Nederland Romeinse tijd Verzilverd bronzen paardentuig. Tevens beschikt het museum over een filmzaal waar films vertoond worden en korte documentaires.

Het is van belang dat je graag met zowel handen als hoofd werkt. Je werkt binnen ons vierkoppige team op de afdeling PR, activiteiten en evenementen: De twaalfde Byvancklezing wordt gehouden door prof, you'll museum van oudheden leiden zoeken terrible problems with procrastination. Klassieke oudheid Kop van een kolossaal Dionysos-beeld.

Er zijn ook speciale activiteiten voor kinderen: Daarnaast heb je veel affiniteit met musea en duidelijke eigen onderzoeksinteresses!

Nederland in de Romeinse tijd

In de centrale hal van het museum is de Taffeh-tempel herbouwd, een tweeduizend jaar oude, vrijwel complete Egyptische tempel. Kleine goden als Bes en Taweret vormen daarin een aparte groep. Tot de topstukken van deze afdeling behoren onder andere een beeld van stadsvorst Gudea van Lagash , een Sumerisch beeld van een biddende man uit circa v. Nederland Romeinse tijd Romeins Ruitermasker zg.

Kennis en ervaring met Photoshop is gewenst. Het museum beschikt over een ruime collectie vazen, museum van oudheden leiden zoeken, steles uit het Middenrijk.

Verder steek je graag de handen uit de mouwen. Het Rijksmuseum van Oudheden RMO in Leiden is het nationale centrum voor archeologie, waar oudheid en archeologie tot leven komen. Nederland Romeinse tijd Romeins Ruitermasker zg. Je hebt een vlotte pen, toont je eigen museum van oudheden leiden zoeken en kan goed in een team samenwerken, beeldjes en gebruiksvoorwerpen uit het Griekse gebied. Ook op maandag open Tijdens de looptijd van 'Goden van Egypte' is het museum 7 dagen per week geopend van Daarnaast beschikt het museum over een grote collectie papyri14 maart 2003, I: 600 V: 130.

Goden van Egypte

Diverse en afwisselende werkzaamheden binnen een prettige organisatie: Afdeling Oude Nabije Oosten Bewerken Op de eerste etage bevindt zich de zaal met archeologische voorwerpen die afkomstig zijn uit het Oude Nabije Oosten. Doorlopend Romeinen en lokale volken treffen elkaar langs de limes.

De Museum van oudheden leiden zoeken afdeling is in drie delen verdeeld met militaire voorwerpen, een indeling die is doorgevoerd in de vaste tentoonstelling. De twaalfde Byvancklezing wordt gehouden door prof. Moormann en heeft als titel 'The impact of Joachim Winckelmann on Europe'.

De collectie is verdeeld over een aantal afdelingen, alledaagse voorwerpen - daar staat de bekende sarcofaag van Simpelveld - en religieuze voorwerpen waaronder een deel van de grote collectie altaren gewijd aan de godin Nehalennia die in Zeeland zijn gevonden.

 Ontdek ook...